Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Mετανάστης νεκρός στις γραμμές του τρένου μετά από καταδίωξη από τη δημοτική αστυνομία...


Συγγραφέας: left.gr

Σύμφωνα με συγκλίνουσες, επώνυμες αναφορές, χθες, Παρασκευή 1/2/2013, το βράδυ, μικροπωλητής από τη Σενεγάλη σκοτώθηκε καθώς έπεσε στις γραμμές του Ηλεκτρικού στο Θησείο προσπαθώντας να ξεφύγει από δημοτικούς αστυνομικούς που τον καταδίωκαν. Επέμβαση των ΜΑΤ εναντίον των συγκεντρωμένων μετά το δυστύχημα.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε αμέσως πολύς κόσμος, κυρίως μικροπωλητές-συνάδελφοι του νεκρού, περαστικοί και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων. Λίγο αργότερα, επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ που απώθησαν βίαια με χρήση χημικών τους συγκεντρωμένους προς το Μοναστηράκι, με κάποιες πληροφορίες να μιλούν και για προσαγωγές. Η κυκλοφορία στις γραμμές του ηλεκτρικού είχε εν τω μεταξύ διακοπεί για περισσότερο απο 2 ώρες, με την ενημέρωση προς του επιβάτες να αναφέρει πως η κυκλοφορία του τρένου προς το Θησείο είχε διακοπεί επειδή «υπήρξε είσοδος ατόμου στη γραμμή».
Ο νεκρός, 39 χρονών, κατάγεται από τη Σενεγάλη, και, σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ήταν πατέρας δύο παιδιών.





Immigrant dies during police operation in Athens


O Laye, 30 χρονών, μετανάστης από τη Σενεγάλη, φίλος του νεκρού που βρήκε το θάνατο μετά τη θανατηφόρα αστυνομική καταδίωξη, θρηνεί το φίλο του. Η φωτισμένη Ακρόπολη διακρίνεται στο φόντο. Η λεζάντα της φωτογραφίας του Χρήστου Στάμου στο demotix.com (του ίδιου φωτογράφου η εικόνα επάνω, με τον νεκρό μετανάστη στις γραμμές του ηλεκτρικού)



Η περιγραφή του γεγονότος από την ιστοσελίδα του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών:
«Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, πάνω από 200 μετανάστες από τη Σενεγάλη εξοργισμένοι από τη ρατσιστική δολοφονία του συμπατριώτη τους από δημοτικούς αστυνομικούς που τον καταδίωκαν, συγκεντρώθηκαν στο σταθμό του Θησείου, απαιτώντας την τιμωρία των δημοτικών αστυνομικών που καταδίωξαν το μετανάστη.

Διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους αμέσως, επιτέθηκαν στους μετανάστες και σε αλληλέγγυους, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κλομπ. Κάποιοι μετανάστες οδηγήθηκαν με κλούβα της αστυνομίας στη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί μιλούσαν για “μάρτυρες” που τους οδηγούσαν να καταθέσουν για το “δυστύχημα”. Περίπου 100 Σενεγαλέζοι έφυγαν κυνηγημένοι με μπλοκ, σχηματίζοντας πορεία απομακρυνόμενοι από το σταθμό του Θησείου. Μέλη της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” που βρέθηκαν στο σταθμό, πληροφορήθηκαν από Σενεγαλέζους μετανάστες πως έχουν γίνει 4-5 προσαγωγές από τα ΜΑΤ».


Embedded image permalink


Χθες βράδυ  στο Θησείο (φωτ. )





Το περιστατικό περιγράφει και  ο Γ. Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό  και τη Φασιστική Απειλή):
«Η καταδίωξη ομάδας αστυνομικών του Δήμου Αθήνας στο Θησείο κατάληξε στη δολοφονία του Μπαμπακάρ Ντιάε, 39 ετών από τη Σενεγάλη. Η λυσσασμένη επίθεση των δημοτικών αστυνομικών δεν σταμάτησε ούτε όταν ο μικροπωλητής έφτασε στο αδιέξοδο πάνω από τη γέφυρα του τρένου του ΗΣΑΠ όπου ένας δημοτικός αστυνομικός τον καταδίωκε μέχρι που έπεσε στο κενό με το κεφάλι πάνω στις γραμμές. Εκεί άφησε τη τελευταία του πνοή.

Ακολούθησε ένα όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατικής χυδαίας παρουσία των ένστολων νεοναζί του Δένδια. Κατέφθασαν βρίζοντας χυδαία, ψέκασαν με χημικά και επιτέθηκαν με ρόπαλα στους συγκεντρωμένους μετανάστες και τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ που βρεθήκαμε εκεί αμέσως.

Η πολιτική των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας του Δένδια έφερε ξανά νεκρό όπως και το περασμένο καλοκαίρι. Αυτή τη βάρβαρη πολιτική  στήριξε η Δημοτική Αρχή Καμίνη με τις επιθέσεις κατά των μικροπωλητών, την εισβολή στη ΑΣΟΕΕ και τους κατειλημμένους  αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

1 σχόλιο:

  1. Μονόπλευρη παρουσίαση του γεγονότος με τη ματιά του ΣΥΡΙΖΑ. Δε γίνεται καμία ανοφορά σχετικά με την προσπάθια πάταξης του παραεμπορίου. Δεν νομίζω οτι οι δημοτικοί αστυνομικοί είχαν πρόθεση να σκοτώσουν κάποιον, αλλά να να τον συλλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή