Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά του ΝΑΤΟ στο Σικάγο


Από  ΤVXS
Σε απόρθητο φρούριο έχει μετατραπεί το Σικάγο εν όψει την Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που ξεκινά αργότερα σήμερα. Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί για να αντιμετωπίσουν τους αντι-ΝΑΤΟικούς διαδηλωτές που έχουν συρρεύσει από όλη τη χώρα. Σήμερα οι διαδηλωτές προγραμματίζουν μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης.
Όπως μεταδίδει η Chicago Tribune τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένταση στους δρόμους της πόλης. Χθες οι διαδηλωτές συγκρούσθηκαν επανειλημμένα με δυνάμεις της αστυνομίας. Οδομαχίες και αντιπαραθέσεις ξέσπασαν καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας καθώς διαδηλωτές και αστυνομία έπεζαν "τη γάτα με το ποντίκι".


Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.
Πάντως, όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους διαδήλωσε ειρηνικά. "Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό που έχουμε καταφέρει, αλλά ανυπομονώ για την αυριανή [Σ.Σ σημερινή] μέρα", είπε ένας διαδηλωτής.
Οι διαδηλωτές που προέρχονται κυρίως από το κίνημα Occupy και ειρηνιστικές οργανώσεις διοργανώνουν σήμερα, την πρώτη ημέρα της συνάντησης των ηγετών, μεγάλη συγκέντρωση στο Grant Park. Μετά το αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα ακολουθήσει πορεία προς το συνεδριακό κέντρο McCormick, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου