Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Συλλαλητήριο για την ακύρωση του Μνημονίου!


Σε παλλαϊκή συγκέντρωση με κύριο αίτημα την ακύρωση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών (3845 και 3899/2010, 4024/2011, 4046/2012) νόμων του Μνημονίου καλεί το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, την προσεχή Τρίτη, 22 Μάη, στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα σε όλα τα Συνδικάτα να συμμετάσχουν, αλλά και να κηρύξουν άμεσα γενική πανελλαδική απεργία με τα παραπάνω αιτήματα.

Όπως αναφέρει το Συντονιστικό, "στις εκλογές της 6ης του Μάη ο ελληνικός λαός έδωσε μια ξεκάθαρη εντολή. Να σταματήσει η βάρβαρη πολιτική των Μνημονίων, η στυγνή επίθεση των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών που σπέρνουν την ανείπωτη φτώχεια, την τεράστια ανεργία και τη μετανάστευση των παιδιών μας, την κατάργηση των δημόσιων αγαθών, το μαζικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη διεθνή επιτροπεία και τον εξευτελισμό για την χώρα μας. Όσο κι αν το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφέστατο από τον ελληνικό λαό, όσο κι αν το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση, στους χώρους εργασίας το μήνυμα αυτό φαίνεται να μην έχει φτάσει. Η εργοδοσία επιτίθεται τώρα με βιαιότητα για να πάρει ό,τι μπορεί, για να κατοχυρώσει όσες περισσότερες θέσεις γίνεται, για να εξασφαλίσει τα δικά της «κεκτημένα» από τις κυβερνήσεις της. Γι' αυτό χρειάζεται τώρα να αναπτυχθεί η πάλη των εργαζόμενων.

Nα ακυρώσουμε τους νόμους της τρόικας...

Για να καταργηθούν άμεσα τα δύο Μνημόνια και η δανειακή σύμβαση που δένουν για δεκαετίες τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και την χώρα στους τοκογλύφους", υπογραμμίζει το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων, καλώντας κάθε ταξική δύναμη και τάση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος να ενώσουν τις δυνάμεις τους, απαιτώντας και διεκδικώντας:
* Να καταργηθούν άμεσα τα δύο Μνημόνια και η δανειακή σύμβαση που δένουν για δεκαετίες τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και τη χώρα στους τοκογλύφους.
* Να ακυρωθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι (όπως πχ οι 3845 και 3899 / 2010, 4024/2011, 4046/2012). Να επιστρέψουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το Ταμείο Ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας και να σταματήσει το έγκλημα του ξεπουλήματος.
* Να καταργηθούν το χαράτσι της ΔΕΗ και τα άλλα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό. Να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους.
* Να πληρωθούν όλοι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου