Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Στοπ στη φοροληστεία - Συγκέντρωση την Πέμπτη 19/7/2012 στο Υπ. Οικονομικών‏ καλούν λαϊκές συνελευσείς της Αθήνας


"Δεν πληρώνουμε τους φόρους και τα χαράτσια τους": Με αυτό το σύνθημα σωματεία, κινήσεις και συνελεύσεις πολιτών από γειτονιές της Αθήνας διοργανώνουν συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών, την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 19.30.Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης-Μουσείου αναφέρει:

Η φάμπρικα των φόρων ένα και μόνο σκοπό έχει: να κατάσχουν το βιος μας για την εξυπηρέτηση των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου. Το ομολογούν ξεκάθαρα πια!

Οι φόροι στο λαό είναι η αφαίμαξη της ζωής και της ζωής των παιδιών μας.

Δεν πληρώνουμε κανένα φόρο, δεν υποκύπτουμε στον φόβο.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κανένας εκβιασμός και απειλή της εφορίας δεν θα γίνει ανεκτός!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!


Η Ανοικτή Συνέλευση Περάματος σε δική της ανακοίνωση καλεί τον κόσμο στη διαμαρτυρία της Πέμπτης τονίζοντας ότι "δεν είμαστε φοροφυγάδες ή μπαταξήδες.Αρνούμαστε να πληρώσουμε τους φόρους που πηγαίνουν στην αποπληρωμή του απεχθούς χρέους και στη στήριξη των ιδιωτικών τραπεζών". Επιπλέον, η συνέλευση του Περάματος προτείνει κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα,την ίδια μέρα, με τις μορφές δράσεις να αποφασίζονται από τις κατά τόπους συνελεύσεις και επιτροπές:


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Τα δυο τελευταία χρόνια του μνημονίου η ελληνική κοινωνία δέχεται μια πρωτόγνωρη επίθεση σε όλους τους τομείς με κυριότερο τον οικονομικό και ιδιαίτερα στο φορολογικό πεδίο.

Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τους φόρους:

    Είμαστε 1.5 εκατομμύριο άνεργοι,4 εκατομμύρια με τις οικογένειές μας και καθημερινά γινόμαστε περισσότεροι.Χωρίς δουλειά δεν έχουμε τα μέσα να επιβιώσουμε.Για αυτό δεν μπρούμε να πληρώσουμε τους φόρους.

     Είμαστε συνταξιούχοι που μας κόψατε τις συντάξεις μας,δεν έχουμε χρήματα να αγοράσουμε τα φάρμακά μας και όταν διεκδικούμε την επιβίωσή μας,μας ψεκάζετε δωρεάν με χημικά.Για αυτό δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους φόρους.

     Είμαστε εργαζόμενοι φτωχοί που με τις περικοπές των μισθών αδυνατούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς τις οικογένειές μας.Δεν ικανοποιούμε ούτε βασικές μας ανάγκες προκειμένου να διασφαλίσουμε το καθημερινό πιάτο φαγητό της οικογένειάς μας.Για αυτό δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους φόρους.

Δεν θέλουμε να πληρώσουμε τους φόρους:

Δεν είμαστε φοροφυγάδες ή μπαταξήδες.Αρνούμαστε να πληρώσουμε τους φόρους που πηγαίνουν στην αποπληρωμή του απεχθούς χρέους και στη στήριξη των ιδιωτικών τραπεζών.Ένα χρέος που δημιούργησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε συνεργασία με τα ξένα συμφέροντα και που απαιτείται να πληρώσει η ελληνική κοινωνία.

Χρήματα των φόρων που σε μια πραγματική δημοκρατία θα έπρεπε να διατίθενται:

    Σε κατασκευή  νοσοκομείων με πλήρη εξοπλισμό,στη στελέχωσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για μια δωρέαν υγεία για όλους.

    Σε σχολεία με πλήρες εκπαιδευτικό προσωπικό,με δωρεάν βιβλία,με πετρέλαιο το χειμώνα και κάλυψη όλων των λειτουργικών δαπανών.

    Δημόσια και δωρεάν πανεπιστήμια για όλους.

    Στην ανάπτυξη για να ξαναποκτήσουμε όλοι μας σταθερή και μόνιμη εργασία.

    Στην υποστήριξη θεσμών κοινωνικής πρόνοιας και πολιτιστικών εκδηλώσεων-δράσεων για όλη την κοινωνία.

Επειδή όλα αυτά όχι μόνο δεν γίνονται αλλά ξεπουλάτε και ό,τι δημόσιο έχει απομείνει δηλώνουμε ότι

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!

ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου