Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ!


Το κύμα των μεγάλων εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων στην Ισπανία συνεχίζεται και κλιμακώνεται με πρωτότυπες μορφές, ενώ ανάλογες εργατικές και λαϊκές αντιδράσεις σημειώνονται αυτήν την περίοδο, παρά τις θερμές μέρες του Ιουλίου , στην Ιταλία , την Πορτογαλία και τη Γαλλία, στην τελευταία εξαιτίας και των χιλιάδων απολύσεων στις Πεζώ και Σιτροέν.
Πολλοί στο χώρο της πολιτικής και συνδικαλιστικής αριστεράς υπογραμμίζουν την ανάγκη να συντονιστούν αριστερές πολιτικές και κινηματικές δυνάμεις στον ευρωπαϊκό Νότο, με κύριο στόχο ένα πλατύ διεθνιστικό αγωνιστικό ποτάμι, που θα αμφισβητήσει αποτελεσματικά τις επιλογές της Γερμανικής Ευρώπης και του ευρωπαϊκού χρηματιστικού κεφαλαίου.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη νύχτα στο κέντρο της Μαδρίτης κατά των νέων μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μετά απο κινητοποίηση που οργανώθηκε μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, facebook και twitter.
Κρατώντας πανό με συνθήματα που έγραφαν «Όλοι μαζί μπορούμε» διανυκτέρευσαν σε απόσταση αναπνοής από το ισπανικό Κοινοβούλιο, το οποίο είχε αποκλείσει η αστυνομία.
Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής συνελήφθη όταν προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό.
Τα προωθούμενα μέτρα που αναμένεται να πλήξουν κυρίως συντάξεις και μισθούς στο δημόσιο τομέα, έχουν προκαλέσει την αντίδραση των συνδικάτων που απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις. Προβλέπονται επίσης αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου